Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса Алфа 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Можете ли, да ме насочите към тапицер в София, да ми претапицира топката на скоростния лост и подлакътника. Каква ще е ориентировъчната цена за услугата?
    Alfa 166 2.0 16V TS 114kw

Comment

Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщение
      Можете ли, да ме насочите към тапицер в София, да ми претапицира топката на скоростния лост и подлакътника. Каква ще е ориентировъчната цена за услугата?
      http://clubalfaromeo.com/forum/showp...73&postcount=6
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Изникна голям проблем!! След смяна на масло, при загряване се чува едно циклично тракане. Майстора който ми я "обслужва" твърди че не е нищо сериозно и ще се оправи с някоя добавка. Моята версия по въпроса е че понеже и сипахме синтетика и при загряване вискозитета на маслото се понижава и няма кой да убере хлабините вследствие на износването на мотора. Въпросът ми е каква добавка да сипя колкото да се прибера до София и да я заведа на читав майстор и въобще мога ли да тръгна на път така. Също се оказа и че датчика за температурата на термостата е заминал.... Имам спешна нужда от помощ понеже ми се налага утре сутрин да тръгна да се прибирам.

Comment

Изникна голям проблем!! След смяна на масло, при загряване се чува едно циклично тракане. Майстора който ми я "обслужва" твърди че не е нищо сериозно и ще се оправи с някоя добавка. Моята версия по въпроса е че понеже и сипахме синтетика и при загряване вискозитета на маслото се понижава и няма кой да убере хлабините вследствие на износването на мотора. Въпросът ми е каква добавка да сипя колкото да се прибера до София и да я заведа на читав майстор и въобще мога ли да тръгна на път така. Също се оказа и че датчика за температурата на термостата е заминал.... Имам спешна нужда от помощ понеже ми се налага утре сутрин да тръгна да се прибирам.
          Какво разбираш под обслужване, ангренаж сменява ли ?
          И ако е да как ти зацепи въпросния майстор колата, ползва ли пети. И още един въпрос чувал ли си думичката вариатор знаеш ли къде се намира и как трака той.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Правих и пълно обслужване. Ангренажен ремък, на балансиращите валове, на алтернатора и климатика. Колата имам от няолко дена и тепърва изучавам устрийството. Гледам фактурата, но няма нищо освен ремъци, водна помпа, масло и филтри. Ако може малко по-подробно за този вариатор?

Comment

Правих и пълно обслужване. Ангренажен ремък, на балансиращите валове, на алтернатора и климатика. Колата имам от няолко дена и тепърва изучавам устрийството. Гледам фактурата, но няма нищо освен ремъци, водна помпа, масло и филтри. Ако може малко по-подробно за този вариатор?
              Значи първо колата се зацепва с специален инструмент викат им пети, законтрят разпр. валове. Ако няма въпросния инструмент майстора рискуваш да ти строши мотора. А вариатора се намира на "задния" вал като застанеш срещу колата в левия му край. При развален вариатор се чува едно чаткане се едно си дизел. Ако го чуваш от там не е страшно, губиш от динамиката на колата но ще се прибереш без никакви ядове.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Чукането става осезаемо като поработи и позагрее колата. Чувам го от към ангренажа, сякаш по отгоре на мотора. Звукът е цикличен и по скоро е като чаткане, от колкото като чукане.

Comment

Чукането става осезаемо като поработи и позагрее колата. Чувам го от към ангренажа, сякаш по отгоре на мотора. Звукът е цикличен и по скоро е като чаткане, от колкото като чукане.
                  На обяснение не мога да ти дам диагноза иди при майсторите, поинтересувай се за скобите и ги питай за вариатора, ако не са чували за такива неща си го закъсал.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Той го е зацепил вече, ако не е ползвал такива лапи... Какво следва? Ново зацепване, ама тука едва ли ще намеря друг читав майстор. Кажете някой колега от В Търново или Горна Оряховица да я погледне? Интересуваме само да се добера до София и да си я закарам при някой дето ги разбира тези коле, че много самозвани разбирачи.... Моя ми спомена че е сменял много пъти ангренаж на 155ца с 2.0 мотор. Същите ли са моторите?

Comment

Ей сега я преслушах задълбочено. Първо не се чуваше нищо. След като поработи над 3000 оборота се появи силно чукане от към главата, след това остана леко чукане и на свободен ход. Явно че това е вариатора по това което прочетох. Сега остава въпросът мога ли да я прибера така 350 км до София?

Comment

kolега, това са твоите потенциални спасители.(и трите сервиза са специализирани-алфисти и са все в сф.)
                        търси ги на мобилния директно
                        успех и весели празници!

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=35957
                        http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=42549
                        http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=30854
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Аз се чух с Експрес сервиз и в понеделник съм там. Само нз дали мога да се прибера така?

Comment

Той го е зацепил вече, ако не е ползвал такива лапи... Какво следва? Ново зацепване, ама тука едва ли ще намеря друг читав майстор. Кажете някой колега от В Търново или Горна Оряховица да я погледне? Интересуваме само да се добера до София и да си я закарам при някой дето ги разбира тези коле, че много самозвани разбирачи.... Моя ми спомена че е сменял много пъти ангренаж на 155ца с 2.0 мотор. Същите ли са моторите?
                            Питай го твоя майстор дали е сменял на 155 2,0 8v. или на 155 2,0 16v. Ако ти каже че е на 8 клапановата споооокойно може да го набиеш. Иначе принципа на 16v.TS на зацепване е еднакъв. А иначе може да минеш да я чуе колегата OEM http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5483 от Г.Оряховица, вместо да драска само във форума да свърши малко работа
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз се чух с Експрес сервиз и в понеделник съм там. Само нз дали мога да се прибера така?
                              Колега Екстрийм е сервиза И за останалите да внеса пояснение че колата е със "синтетика" Селения ГОЛД
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Много "Експрес"-ен отговор
                                безплатни обяви
                                Моята 166

Comment

Working...
                                X